SVAŠTARA
NEZAPOSLENI
Uvod
  • Zahvaljujem na posjeti , ujedno želim da ostavite komentar, neće biti cenzuriran ili obrisan ma kakav on bio. Hvala na strpljenju.
Blog - listopad 2007
srijeda, listopad 17, 2007


IZBORI  SU  25. 11. 2007.
Treba izaći u što većem broju na IZBORE .
Ovaj će sastav Sabora ostati upamćen po rekordnom broju donesenih zakona
Foto: Damjan Tadić/Cropix
Raspušten 5. saziv Sabora
Nadam se da ćemo izabrati prave ..........

P. s. 
Biću odsutan 15 dana,  idem brati masline..tamo nemam ADSL pa neću biti u mogućnosti  blogirati.
Hvala svima koji će me posjećivati ...pozdrav !!!!!!!!!!!
LUN1 @ 23:22 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
utorak, listopad 16, 2007
Um je taj koji čovjeka čini dobrim ili zlim,
nesretnim ili sretnim, bogatim ili siromašnim.
(Edmund Spenser)
LUN1 @ 23:27 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 15, 2007
Otac govori sinu:
- Sve sam ti dao. Osamnjest ti je godina i imaš automobil.
Prije deset godina imao si najbolji bicikl u gradu. A prije pet godina poklonio sam ti zlatni sat i super vespu. Zašto si nezadovoljan?
Prošle godine poslao sam te na tri mjeseca u Ameriku i Japan. Što još možeš poželjeti?
- Ono što nemam - odgovori sin.
- Puno radim, zarađujem, cijena nije važna. To je?
- Tebe. Nemam tebe! - uzvrati sin................
LUN1 @ 21:20 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 14, 2007
Ima ona narodna izreka : "VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA"!

To vam je hadezet.....!!!!!!!!!!
LUN1 @ 17:31 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
subota, listopad 13, 2007
RAVNOPRAVNOST


21% muškaraca u REPUBLICI HRVATSKOJ osjeća se žrtvama rodne diskriminacije ! ! ! .......? ? ?

LUN1 @ 19:05 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, listopad 12, 2007
RH tužena zbog seksualne edukacije.
Europski odbor za socijalna prava dobio pritužbu.
Međunarodna organizacija Interights, Centar za reproduktivna prva iz NY i Zagrebački CESI podnijeli su Europskom odboru za socijalna prava pritužbu protiv RH zbog pokušaja uvođenja u škole diskriminatornog i znanstveno netočnog, apstinencijskog programa seksualne edukacije.
Opasni programi Teen STAR i gotovo identičan program udruge GROZD nastoji se uvesti u škole.
Oba programa naglašavaju apstinencijski pristup seksualnoj edukaciji, odvraćaju od uporabe kontracepcije uključujući i kondome, omalovažavaju svaku vezu koja nije u skladu s tradicionalnom obitelji, izjednačavaju homoseksualne veze s društveno devijantnim fenomenima.
Članovi Europskog parlamenta ove su godine izrazili zabrinutost s obzirom na sadržaj novog programa.
Zaključili su da je neusklađenost s hrvatskim zakonima koji reguliraju pravo na zdravlje i zabranu diskriminacije, usklađenima s vrijednostima EU koje promoviraju rodnu ravnopravnost i nediskriminaciju.
HDZ da bi dobio podršku crkve na izborima dodvorava se kojekakvim  programima ........
LUN1 @ 15:49 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 11, 2007

Zašto kampanja
Imamo pravo znati!

Transparency International Hrvatska želi ovom kampanjom postići dva cilja. Prvi je prikupljanje potpisa za peticiju kojom tražimo poboljšanje Zakona o pravu na pristup informacijama i Zakona o financiranju političkih stranaka, neovisnih lista i kandidata, dvaju zakona koje smatramo ključnim za suzbijanje korupcije u našoj zemlji. Peticiju možete potpisati na Cvjetnom trgu u Zagrebu i na internetu.

Naš drugi cilj je prikupiti sredstva za praćenje predstojeće predizborne kampanje – namjeravamo izvijestiti javnost o tome koliko će novca potrošiti najveće stranke.

Sve donacije ćemo registrirati i objaviti, a konačni rezultati akcije bit će objavljeni na konferenciji za medije 16. listopada. Revidirani izvještaj cijele akcije objavit ćemo najkasnije do konca listopada.

Hvala Vam što ste podržali našu akciju,

Transparency International Hrvatska

Potpisao sam peticiju i što čekate?

LUN1 @ 08:09 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 10, 2007
Znaš ti tko sam ja?

Zastupniku HDZ-a morala se ispričati cijela posada aviona

Prošlu srijedu predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković i nekadašnja ministrica prosvjete Ljilja Vokić putovali su zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Rima u Dubrovnik. Jandroković je sjedio u ekonomskoj klasi i zatražio Večernji, na što mu je stjuardesa objasnila kako je za putnike u toj klasi na raspolaganju samo besplatni primjerak Jutarnjeg. Prema jednoj verziji vidno iznervirani Jandroković je stjuardesi sam rekao kako je saborski zastupnik, prema drugoj zastupnički status je "više u šali" povukla Ljilja Vokić, no stjuardesa je navodno "drsko" uzvratila: "A koga zastupate u Saboru?" Jandroković je zatim telefonom nazvao direktora uprave Croatia Airlinesa Ivana Mišetića koji se ispričao i nazvao kapetana aviona. HDZ-ov zastupnik potom je pozvan u kokpit gdje mu se ispričala cijela posada nakon čega je, pretpostavljamo, dobio i svoj zasluženi primjerak Večernjeg. Nacional, Jutarnji... Permalink 

To je lice i naličje HDZ-ovih novih snaga.....
LUN1 @ 00:12 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
utorak, listopad 9, 2007
Radnike bez plaće vještačenje stoji 40 tisuća kuna
Odlukom Trgovačkog suda u Splitu 280 radnika sinjske tvornice konca "Dalmatinke Nove", koji su 27. lipnja podnijeli zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka, moraju do sutra na račun toga suda doznačiti 40.000 kuna za troškove sudskog vještačenja
Foto: dalmatinka-nova.com
SINJ - Sudskim vještačenjem utvrdila bi se solventnost, odnosno sposobnost poslovanja tvornice, a to je zatražio pravni zastupnik radnika u predstečajnom postupku, što je stečajni sudac prihvatio.

Radnici su zatražili pomoć sindikata, ustanova, institucija, gradske vlasti, političkih stranaka jer, kako je rekla predsjednica podružnice NSH-a Iva Radonja, radnici nemaju taj novac.

"Ako do sutra ne uplatimo novac, stečajni bi sudac Ivan Basić mogao odbiti naš zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka", rekla je Radonja. Radnicima su u pomoć pritekli vijećnici SDP-a iz Sinja, koji su se odrekli mjesečnih vijećničkih naknada, radnici sinjskog Autoprijevoza koji su skupili oko 2000 kuna, neke braniteljske udruge sa sinjskog područja grada Sinja te pojedinci koji su darovali novac za plaćanje troškova vještačenja.
Hina
utorak, 9.10.2007.
LUN1 @ 20:56 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 8, 2007
Osmoga listopada Republika Hrvatska obilježava Dan neovisnosti, državni blagdan koji u punom smislu riječi simbolizira ostvarenje vjekovnog sna hrvatskog naroda o vlastitoj i neovisnoj državi.
Povijesna sjednica Hrvatskog sabora, na kojoj je 8. listopada 1991. godine donesena ključna odluka kojom su raskinuti državno-pravni odnosi s bivšom državom, izraz je težnji i opredjeljenja hrvatskih građana i tadašnjega državnog vodstva, da svoj hod u budućnost nastavi kao potpuno samostalna i suverena država.
S tim danom hrvatski narod je započeo težak, dugotrajan put, i u teškim ratnim okolnostima, ponajprije zahvaljujući svim hrvatskim domoljubima, svim hrvatskim braniteljima, očuvao i obranio opstojnost i samostalnost hrvatske države
.


Hrvatski je sabor 8. listopada 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.
Ta je značajna odluka Hrvatskog sabora donesena nakon što je prethodnoga dana istekao tromjesečni moratorij na Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine. Naime, stupanje na snagu ove Odluke odgođeno je tada za tri mjeseca na osnovi Brijunske deklaracije od 7. srpnja, odnosno na zahtjev Europske zajednice kako bi se jugoslavenska kriza pokušala riješiti mirnim putem. Istoga dana kada je istekao moratorij na hrvatsku Odluku o samostalnosti, zrakoplovi JNA raketirali su povijesnu jezgru Zagreba i Banske dvore u kojima je bilo smješteno tadašnje državno vodstvo na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. U momentu raketiranja u Banskim dvorima nalazio se F.Tuđman, Predsjednik predsjedništva SFRJ S. Mesić i Predsjednik Saveznig izvršnog vjeća A. Marković.

Zbog tih okolnosti, te mogućih novih zračnih napada na Zagreb, povijesna je sjednica svih triju saborskih vijeća održana 8. listopada 1991. godine u podrumu Inine zgrade u Šubićevoj ulici u Zagrebu.
LUN1 @ 00:17 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 7, 2007
U ovo predizborno vrijeme sjetio sam se riječi R.W.Emersona, nebi bilo loše da i naši političari bar nešto nauče od tog velikog čovjeka.

Smijati se često i mnogo;
zadobiti poštovanje razboritih ljudi,
te naklonost djece;
steći divljenje poštenih kritičara
i podnijeti izdaju lažnih prijatelja.
Biti očaran ljepotom;
pronalaziti ono nalbolje u drugima;
učiniti ovaj svijet nešto boljim
zato što si za sobom ostavio zdravo dijete, krasan vrt ili
bolje društvene prilike, znati da je barem jedan život disao lakše
zato što si ti živio.
To znači uspjeti.


LUN1 @ 16:57 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, listopad 6, 2007
LUN1 @ 00:17 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
petak, listopad 5, 2007
Danas je SVJETSKI DAN UČITELJA. Čestitam svim učiteljicama i učiteljima DAN UČITELJA. Zahvalan sam svojim učiteljicama Klari, Mariji, Josipi, Anki......koje su me naučile čitati i pisati i tako otvorile put sticanju znanja . PunoVam hvala.....

LUN1 @ 16:09 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, listopad 4, 2007
KORUPCIJA = podmitljivost, pokvarenost je velika istina koja je svima znana, ali svi šutimo. Žašto? Razumjem članove HDZ i simpatizere jer imaju direktne koristi.,ali ostali. 
Sretnem poznanika i potužim se kako mi je istekla PUTOVNICA, a on meni : "Čuj imam ti ja tamo svog jarana, odnesi mu nešto, znaš, nemoš doći praznih ruku, pazi da niko nevidi što nosiš , reci da sam te ja poslao i odmah će biti riješeno". Ja  njemu: "Hvala , ne želim doći na takav način do Putovnice". Pogleda me, nasmija se i reče: "Blento ,blentavi nikad nećeš ništa imati, zar si još uvjek "crveni"?. Okrene se i prstom mi pokaže novog merđu (auto Mercedes) . Gospodin je novopečeni tajkunčić član HDZ.


LUN1 @ 15:19 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 3, 2007
IRI-jevo ISTRAŽIVANJE

Za SDP 30, za HDZ 27 posto glasača
Međunarodni republikanski institut (IRI), zapamćen po predviđanjima izbornih rezultata iz 2000. i 2003. godine, jučer je izašao s prognozom za parlamentarne izbore u studenome. Prema terenskom istraživanju na uzorku od 3.000 ispitanika, provedenom od 17. kolovoza do 17. rujna, oko 30 posto građana glas bi dalo SDP-u, a 26,6 posto HDZ-u
T-Portal
LUN1 @ 14:02 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, listopad 2, 2007
Želite doživjeti stotu?
Ako kojim slučajem malo spavate jer ne želite prespavati i onako kratak život, imajte na umu da ga dovoljna količina sna produžuje, a dugotrajna nesanica poprilično skraćuje. Ljudi koji nedovoljno spavaju imaju više nego dvostruku šansu da umru od srčanih bolesti......


LUN1 @ 15:07 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, listopad 1, 2007
VJERONAUK VAN IZ ŠKOLE !!!!

Čitajući blogove naišao sam na nekoliko desetaka blogova u kojima učenici
tvrde da su vjeroučitelji dosadni i da im govore kako su loši kršćani....čak se spremaju na protest, obući će svi majice na kojima će pisati : VJERONAUK U CRKVU!!!!

Podžavam učenike ..........!!!!!!!
LUN1 @ 22:09 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
POSEBNI LINKOVI
Nema zapisa.