SVAŠTARA
NEZAPOSLENI
Uvod
  • Zahvaljujem na posjeti , ujedno želim da ostavite komentar, neće biti cenzuriran ili obrisan ma kakav on bio. Hvala na strpljenju.
Blog - lipanj 2008
ponedjeljak, lipanj 30, 2008
Vraćajući se doma naišao sam na zanimljiv mali Zoološki vrt podno Velebita, lijepo uređen uz Restoran  ANITA.  Evo nekoliko mojih fotki pa se uvjerite :

Nojevi....

 


                               Tovari i  poni....
 
                                

Fontana  u kojoj plivaju crni labudovi...


LUN1 @ 22:35 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 29, 2008
Moja fotka !!!
Rastoke treba doživjeti..........

Ako se želiš  informirati o Rastokama  pogledaj upis od 28. 06. 08.

LUN1 @ 19:40 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, lipanj 28, 2008
Pokosio travu u masliniku. Hvala posjetiteljima! Usput sam napravio nekoliko fotki. Evo jedne :


Rastoke...1.

"Odosmo do vodopadah. Nemogu opisati miline tih prizorah, bljeskajućih se u debeloj mjesečini. Putniče, dođi te vidi!"

Adolf Veber Tkalčević, filolog i putopisac, 1860 godine


Rastoke su nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se poigrala modrozelenim vodama rijeke Slunjčice i rastočila ih u mnoštvo prštavih slapova i slapića od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Po svom nastanku Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinicama žličarama. Ono što je priroda tisucama godina stvarala a čovjek kasnije, prilagođavajući se prirodnim uvjetima, izgradio, s okolnim vapnenačkim stjenama, starim gradinama i gradićem Slunjem skladno se uklapa u jedinstvenu cjelinu. Zbog te skladnosti povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu.

LUN1 @ 22:20 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
četvrtak, lipanj 26, 2008


Rogač zeleni plod.....

Neće me biti nekoliko dana, idem kositi travu  u masliniku....
LUN1 @ 16:33 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 25, 2008
Možda je danas prigoda  da opišemo svoje očekivanja od Lijepe naše.Moja očekivanja nisu ispunjena. Mislio sam da će mo biti ekonomski jači, da ćemo imati pravnu državu, da ćemo  imati vojsku i policiju depolizitiranu, da se neće politika mješati u državnim poduzećima.Da će se cijeniti stručnost. Da ćemo biti svi jednaki pred zakonom  itd. Moja ocjena mršava dvojka. Ovo je svojevrsna anketa. Odgovorite bez dlake na jeziku..
LUN1 @ 18:12 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 24, 2008
Čestitam DAN DRŽAVNOSTI!!!!!

LUN1 @ 22:14 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, lipanj 22, 2008
Jedino što gledam na HRT su emisije Latina i Stankovića.  Ukoliko  im ukinu emisije neću zaista  više gledati HRT. Otkazati  ću pretplatu, pozivam i vas blogeraši da to isto učinite...!!!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-denis-latin-u-nemilosti--pada-li-jos-jedna-glava-na-prisavlju/392120.aspx
LUN1 @ 22:20 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, lipanj 21, 2008

Dan antifašističke borbe


 

Dragi posjetitelji,
Čestitam vam Dan antifašističke borbe. 

Hrvatski narod je tijekom Drugog svjetskog rata dao velik doprinos antifašizmu, pokretu bez kojeg ne bi bilo današnje Europe i koji je utkan u temelje moderne i demokratske Hrvatske.

Ljudi koji su se borili za slobodu i demokraciju, za dostojanstvo svakoga čovjeka i slobodu svog naroda zaslužuju respekt i sjećanje.

Vrijednosti antifašizma danas su vrijednosti Europe i demokratskog svijeta u koji svakako spada i naša domovina Hrvatska. Stoga sloboda, demokracija i ljudska prava nisu samo naša inspiracija već su i trajna obveza sadašnjih i budućih generacija.


LUN1 @ 22:03 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 18, 2008

Mnogi su zaboravili u Lijepoj našoj  Deklaraciju o antifašizmu, ne bi bilo na odmet da se malo podsjetimo: 

HRVATSKI SABOR

971

Na temelju članka 80. Ustava Republike Hrvatske, Hrvatski sabor na sjednici 13. travnja 2005. donosi

DEKLARACIJU O ANTIFAŠIZMU

 

1. Hrvatski sabor, u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, koja se obilježava u Europi i cijelom svijetu, potvrđuje antifašističku demokratsku utemeljenost i opredijeljenost Republike Hrvatske i hrvatskog društva te duboku privrženost vrijednostima suvremene demokracije.

2. Pridružuje se obilježavanju pobjede demokratskih snaga svijeta nad strašnim zlom novije povijesti utjelovljenom u fašističkoj zavjeri protiv slobode i čovječnosti.

3. Naglašava da su vrijednosti i visoki doprinos hrvatskog naroda u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu ugrađeni u temelje samostalne Republike Hrvatske, u izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske, kojima su afirmirane i Odluke Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske.

4. Potvrđuje da su temeljne vrijednosti antifašizma jednoznačno prihvaćene u Republici Hrvatskoj.

5. Poziva na trajnu afirmaciju ii njegovanje antifašističkih vrijednosti te zaštitu i očuvanje stečevina antifašizma.

6. Naglašava duboku i trajnu povezanost hrvatskog antifašizma s općim demokratskim stečevinama i izgradnjom suvremene demokratske Europe.

7. Naglašava važnost europskog odabira Dana pobjede nad fašizmom kao Dana Europe, podsjećajući da su temelji Europske unije povezani s pobjedom nad fašizmom i pridružujući se europskom opredjeljenju za demokraciju, slobodu, toleranciju, solidarnost i odbacivanje svakog oblika ekstremizma i totalitarizma.

8. Poziva državna tijela i javne institucije na objektivno, cjelovito i nepristrano sagledavanje povijesnog razdoblja Drugog svjetskog rata i antifašizma u Republici Hrvatskoj, ne izjednačavajući antifašistički pokret s ideologijom komunizma.

9. Poziva državna tijela da zakonskim sredstvima i djelatnošću čuvaju i unaprjeđuju antifašističke stečevine, vrijednosti i opredjeljenja hrvatskog društva i Republike Hrvatske te rade na očuvanju dostojanstva i skrbi nad sudionicima antifašističke borbe, na očuvanju antifašističke spomeničke baštine kao općeg kulturnog dobra i na ukupnoj zaštiti i afirmaciji temeljnih vrijednosti antifašizma kao zalog civilizacijske budućnosti i demokratskog europskog opredjeljenja.

Klasa: 018-05/05-01/15

Zagreb, 13. travnja 2005.

HRVATSKI SABOR

Predsjednik

Hrvatskoga sabora

Vladimir Šeks, v. r.LUN1 @ 21:41 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, lipanj 14, 2008
U OTOČCU je danas proslavljena 65. obljetnica Prvog zasjedanja ZAVNOH-a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Uz izaslanstvo Sabora predvođeno predsjednikom Lukom Bebićem proslavi su prisustvovali članovi Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske te prredsatvnici parlamentarnih stranaka.

Vesna Čulinović-Konstantinović, predsjednica Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske,  istaknula je kako je osnivanjem ZAVNOH-a počela  izgradnja novog političkog sustava u Hrvatskoj na kome se danas temelji zemlja. Rekla je da je  to je bilo vrijeme kada su udareni temelji o stavaranju države na čijim vrijednostima počiva sav civilizirani  svijet.


Da nije bilo ZAVNIHA ne bi bilo ni hrvatskog sabora.!
Tužan sam jer 65. obljetnica Prvog zasjedanja ZAVNOHA  nije dostojno obilježenja.  U najmanju ruku trebala je biti svečana sjednica  HRVATSKOG SABORA  i prigodan program na HTV. Mi mladi  gotovo ništa neznamo o našoj antifašističkoj borbi  i NOR-u.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bebic-da-nije-bilo-zavnoha-ne-bi-bilo-ni-hrvatskog-sabora/391049.aspx

LUN1 @ 22:26 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, lipanj 13, 2008
Nogomet je glavna vijest na svim medijima...Bravo, to je najvažnije u našoj državi...Od sporta živimo, gospodarstvo je sporedna stvar. Koga briga za  gospodarstvo , za nezaposlene, za siromašne, za studente .......Važno je da mi Idemo dalje......
LUN1 @ 23:59 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 11, 2008
Najveća  stopa siromaštva je kod samačkih kućanstava i to osobito onih starije dobi iznad 70 godina(43,5%), samačka kućanstva 41% od ukupne samačke populacije, te kućanstva na selu 40%. U nešto manjem postotku su domaćinstva s dvije osobe(36,1%), te starije osobe u dobi od 55 - 69 godina 35,25%.  Zabrinjavajuće je što siromaštvo u RH nije moguće riješiti na kratak rok, budući da veliki broj siromašnih zbog niske ili gotovo nikakve naobrazbe nema mogućnost za zapošljavanje, a s druge pak strane što veliki dio objektivno siromašnih nije svjesno ili se ne želi suočiti s činjenicom da su siromašni pa to kompenziraju raznim zaduženjima koji ih zapravo još više srozavaju i dovode u nezavidan položaj.
Uzroke koji koji su mnoge doveli na rub egzistencije ili u status siromašnih ogledaju se jednim djelom kao posljedica agresije na zemlju, posljedicom tranzicijskih prilagodbi i privatizacije, te nedostatka objektivnog  tržišta rada.  
Hoće li se , i kada riješiti ovaj problem, teško je odgovoriti, no jedno je sigurno da treba puno toga mjenjati kako u načinu privređivanja, zakonskoj regulativi, odgovornosti i volji  političkih elita, riječju uspostavom novih, neopterećenih snaga..
(citat iz N.Lista)
LUN1 @ 14:37 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 10, 2008
Istraživanja u zemlji i svijetu ukazuju na zabrinjavajuću činjenicu  da se čovječanstvo sve više suočava s problemom siromaštva i siromašnih. I ako je 20% kućanstava u RH ispod praga siromaštva, odnosno svaki 3. hrvatski građanin spada u kategoriju siromašnih, neki analitičari i teoretičari kao i političke elite te mediji, ovu vruću temu su gotovo zaboravili!!!
LUN1 @ 14:22 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, lipanj 5, 2008
Cijene iz dana u dan vrtoglavo rastu. Poskupjelo je gorivo, kruh, ulje i uskoro struja. U mnogim gradovima Lijepe naše poskupjele su tzv. komunalije. Jadrolinija poskupila svoje usluge.  Autobusna poduzeća poskupila prijevoz na otocima... uzdravlje gospodo vladajući....IDEMO DALJE!

Moja fotka:
LUN1 @ 22:14 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, lipanj 3, 2008
Volim pse i ostale životinje.Nikad ih nebi ostavio na ulici.Međutim ipak treba biti racionalan . Za mene su ipak na prvom mjestu ljudi.  Koliko ima ljudi gladnih u lijepoj našoj? Koliko napuštene djece, starih ljudi.... bolesnih koji nemogu platiti lijek jer nije na listi?
 Moramo sakupljati potpise i slati Peticije Saboru da uvrsti potrebne lijekove na listu za zloćudne bolesti. 
U bolnicama padaju stropovi zbog besparice  itd. Koliko ima sela bez vodovoda, struje, ceste itd.
Zar  ljudi nisu važniji? 
Trošiti  novac na azile za napuštene pse i mačke je apsurd . Kad nismo u stanju pružiti dostojan život ljudima koji su socijalno ugroženi.

Bio bi sretniji da su Gospoda iz Njemačke  posjetila i pomogla  siromašne ljude. 

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nijemcima-pozlilo-u-obilasku-benkovackog-konclogora-za-pse/389493.aspx
LUN1 @ 21:57 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, lipanj 2, 2008
Molim pomoć: Udruga "Za novi dan" je uputila građansku inicijativu u Hrvatski sabor za nadopunu indikacije za liječenje metastatskih mekotkivnih sarkoma, kojom želimo pomoći oboljelima od sarkoma mekih tkiva u njihovoj ionako teškoj borbi protiv zloćudne bolesti. Podržite on-line peticiju kojom tražimo od Hrvatskog sabora da hitnom procedurom odobri nadopunu indikacije za lječenje metastatskih mekotkivnih sarkoma lijekovima L01BC05 gemcitabin, L01CD01 paklitaksel i L01CD02 docetaksel. Unaprijed hvala, pozdrav :)
www.zanovidan.hr
 http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?lijekovi
www.borba.bloger.hr
LUN1 @ 22:26 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 1, 2008

PriopćenjeNedavna polemika oko uloge Crkve u Drugom svjetskom ratu isključivi je proizvod senzacionalističkog novinarstva. Polemiku je navodno pokrenuo “skandal” oko istupa Ivana Fumića na komemoraciji u Jasenovcu. Sama izjava je bila izrazito tendenciozno prenijeta što je doprinijelo stvaranju dojma “napada na Crkvu”, a u pojedinim ultra-desničarskim trash časopisima je preraslo i u atmosferu linča. Vrhunac se dogodio neki dan kada je biskupska konferencija sugerirala državnom odvjetništvu da intervenira protiv Fumića.

A što je to Fumić rekao? Da je dio svećenika i redovnika sudjelovao u zločinima kao što je dio sudjelovao i u narodnooslobodilačkoj borbi, da dio svećenstva i danas otvoreno podupire ustaški režim održavanjem misa za Poglavnika, da Crkva nikad ne intervenira protiv svojih članova koji javno daju podršku ili sudjeluju u aktivnostima NDH nostalgičara. Pa sve je to jasno kao dan i svega toga su nam puni mediji!

Napadi na Fumića su organizirani kako bi se izbjegao odgovor na jednostavno pitanje - zašto u Jasenovcu nema najviših predstavnika Crkve? Umjesto da se potaknuta kritikom Crkva jasno odredi prema ustaškim zločinima, pa i svojim članovima koji su u tim zločinima sudjelovali, ona smatra potrebnim da represijom uguši svaki opravdanu kritiku. Kao da su biskupi zaboravili kako je vrijeme inkvizicije davno prošlo!

Crkva ima “na duši” sve žrtve u čijem su zlostavljanju ili ubijanju sudjelovali ili ga pomagali svećenici i redovnici sve dok sama ne odluči odbaciti filofašističke tendencije iz prošlosti i sadašnjosti. Ovakva Crkva, bez tog čišćenja, a s jasnom namjerom da prijeti svojim kritičarima, može antifašiste samo dodatno uvjeriti kako je to doista zadnji bastion koji izbjegava da se obračuna sa nasljeđem fašizma.

Smrt fašizmu – sloboda narodu!!!

Preneseno sa bloga
:www.mladiantifašisti.blog.hr


LUN1 @ 21:29 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
POSEBNI LINKOVI
Nema zapisa.