SVAŠTARA
NEZAPOSLENI
Uvod
  • Zahvaljujem na posjeti , ujedno želim da ostavite komentar, neće biti cenzuriran ili obrisan ma kakav on bio. Hvala na strpljenju.
Blog - srpanj 2008
četvrtak, srpanj 31, 2008
.....Ako je moj protivnik spalio moju kuću, ja neću zapaliti njegovu! Ako je razorio moju crkvu, ja neću ni dirnut njegovu, dapače ,  čuvat ću je...
Ako je napustio svoj dom, ja neću ni igle uzeti iz njegova! 
Ako je ubio moga oca, brata, sestru,  ja neću vratiti istom mjerom nego ću poštivati život njegova oca, brata, sina,  sestre! 
To je Evanđelje, možda teško razumljivo pogaženom i poniženom čovjeku, pogaženom i poniženom narodu, ali to je Evanđelje zalog pobjede. 
To moraju biti naša načela. To moraju biti naši postupci jer  u protivnom mi bismo bili žrtve Zmaja.
(Franjo Kuharić 10. o8. 1991. na ruševinama crkve Sv. Lovre u Petrinji)

Lijepo je to sročio F.K. , a kako je to sprovedeno...kako se danas crkva odnosi na spram osoba koje još dan-danas, pod križem, šire mržnju i sebe nazivaju domoljubima..........???????????
Ja takvo domoljublje ne prihvaćam.....to su za mene kukavice i praznoglavci koji nevide dalje od nosa.
LUN1 @ 16:35 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 30, 2008
........Pisati ne znači opisivati niti prepisivati. Pisati ne znači  opisivati stvarnost života, jer kad bi pisanje u književnom smislu bilo obično, jednostavno opisivanje fakata, onda bi svaki pisar bio pjesnik.

U pisanim poetskim stvarima ima stvarnih opisa, koji ne djeluju samo zato, jer su stvarni i istiniti, nego i zato, jer su toliko sugestivni, jer su  moralne dubljine i prspektivni odnosi opisanih motiva tako komponirani, te djeluju svojom magijom, svojom dinamičnom živošću i svojim ritmom zbivanja mnogo intenzivnije od životnog podatka koji ih je rodio.

Čovjek pjesnik opisujući pojačava ili smanjuje, on ubrzava ili usporuje, on nagomilava ili reducira onu masu  utisaka, kojom želi da stvori potencirani dojam umjetničkog doživljaja.
Miroslav Krleža...
(Govor na 3. kongresu Saveza književnika Jugoslavije u Ljubljani 05. 10. 1952.)
LUN1 @ 14:48 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 29, 2008
......Govorilo se da je ovaj rat pravedan i mi smo ga takvim smatrali.
Ali, mi tražimo i pravedan završetak, mi tražimo  da svako bude gospodar na svome, mi nećemo da plaćamo tuđe račune, mi nećemo da budemo moneta za potkusurivanje, mi nećemo da nas mješaju u neku politiku interesnih sfera.....
Josip Broz Tito.
( Govor na mitingu u Ljubljani 27. 05.  1945.)


LUN1 @ 15:49 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 28, 2008
LUN1 @ 22:28 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 27, 2008
Dom hrvatskih likovnih umjetnika danas, nekad Džamija, pa Muzej revolucije..........Trg žrtava fašizma, Zagreb.
Moja fotka:

LUN1 @ 18:43 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
subota, srpanj 26, 2008
Zanimljiva zgrada!!!!

Moja fotka:

LUN1 @ 23:20 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
petak, srpanj 25, 2008

 Fašizam se može vratiti i pod najnevinijom maskom. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i da upremo prstom na svaki od njegovih primjera svakog dana.

Umberto Eco ( književnik):

8. Elitizam je tipični aspekt svake reakcionarne ideologije, ukoliko je on u osnovi aristokratski, a aristokratski i militaristički elitizam imaju osobinu - preziranje slabijih. Fašizam može da zastupa samo jedan popularni elitizam. Svaki građanin pripada najboljem narodu na svijetu, najbolji građani su članovi stranke, svaki Građanin može (ili bi trebalo) da pristupi stranci. Međutim, bez plebejaca nema patrijaca. Vođa zna da njegova moć nije demokratski prenjeta na njega, nego nasilno osvojena i njemu je potpuno jasno da njegova snaga proizilazi iz slabosti masa, koje su tako slabe da trebaju i zaslužuju vođu. Kako je grupa hijerarhijski organizirana (po vojničkom modelu) svaki od nižih vođa prezire svoje potčinjene, kao što opet svaki od ovih potčinjenih prezire one njemu potčinjene. To pojačava svijest o masovnom elitizmu.

9. Fašizam se temelji na selektivnom populizmu, na jednom takoreći kvalitativnom populizmu. U demokratiji građani imaju individualna prava, ali u svojoj cjelini poseduju politički uticaj samo na osnovu jednog kvalitativnog gledišta- poštuju se odluke većine. Za fašizam individue kao individue nema nikakva prava, dok je narod, naprotiv, shvaćen kao kvalitet, kao monolitni entitet koji izražava zajedničku volju. Kako veliki kvantitet ljudi ne može imati nikakvu zajedničku volju, vođa se predstavlja kao njen tumač. Izgubivši svoju delegiranu moć, građani više ne deluju; oni se pozivaju samo onda kada treba odigrati ulogu naroda. Zbog toga, narod nije ništa drugo do jedna teatralna fikcija. Kao dobar primjer kvalitativnog populizma nije nam više potrebna. Piazza Venezia u Rimu ili Nirberški stadion. U budućnosti nas čeka jedan televizijski ili internet-populizam u kojem će emocionalna reakcija neke odabrane grupe građana biti prihvaćena kao glas naroda. Na temelju svakog kvalitativnog populizma fašizam mora biti protiv "trule" parlamentarne vlasti. Jedna od prvih rečenica koju je Musolini izrekao u talijanskom Parlamentu bila je: "Mogao sam pretvoriti ovo gluho i sumorno mjesto u logor za moje manipule"- "manipule" su jedinice od kojih se sastojala tradicionalna rimska legija. Ustvari, on je smjesta pronašao bolji smeštaj za svoje manipule, ali je nešto kasnije likvidirao i Parlament. Gdje god neki političar dovodi u pitanje legitimnost parlamenta zato što on ne izražava više volju naroda, tu smrdi na fašizam.

10. Fašizam govori novogovorom. Orvel je u "1984" izmislio novogovor kao službeni jezik Anglosoca, engleskog socijalizma, ali elementi fašizma zajednički su različitim oblicima diktature. Svi nacistički li fašistički školski udžbenici poslužili su se osiromašenim vokabularom i elementarnom sintaksom kako bi u klici zatrli instrumente kompleksnog i kritičkog mišljenja. Ali moramo se pripremiti i na druge oblike novogovora, čak i kada se pojavljuju u naizgled nevinom obliku popularnih tok-šoua. Ujutro, 27. 07. 1943. saznao sam sa radija da je fašizam propao i da je Musolini uhapšen. Kada me je majka poslala po novine otkrio sam da novine na najbližem kiosku imaju različite naslove. Štaviše, nakon što sam pročitao te naslove postalo mi je jasno da u svakim novinama stoji nešto drugo. Naslijepo sam se odlučio za jedne i na prvoj stranici pročitao proglas koji je potpisalo pet ili šest političkih stranaka, među njima i Komunistička partija, Socijalistička partija i Liberalna partija. Sve do tog trenutka vjerovao sam da u svakoj zemlji postoji samo jedna jedina stranka i da je u Italiji to Partito Nazionale Fasciste. Sada sam otkrivao da je u mojoj zemlji moglo postojati više stranaka u isto vrijeme. Kako sam bio pametan dečko, smjesta sam shvatio da tako mnogo stranaka nije moglo preko noći da iznikne iz zemlje, da su one, dakle, neko vrijeme morale postojati u ilegali. Proglas na naslovnoj strani slavio je kraj diktature i povratak slobode: sloboda govora, štampe, političkog organiziranja. Te riječi "sloboda", "diktatura", "prava"- tada sam ih čitao po prvi put u svom životu. Uz pomoć tih novih riječi ponovo sam bio rođen kao slobodan čovjek Zapada. Moramo ostati budni kako smisao tih riječi ponovo ne bi dospjelo u zaborav.
 11. Fašizam je još uvijek oko nas, ponekad neugledno obučen. Bilo bi mnogo lakše za nas kada bi se na svjetskoj sceni pojavio neko i rekao: "Želim drugi Aušvic, želim da crne košulje ponovo pradiraju italijanskim trgovima". Život nije tako jednostavan. Fašizam se može vratiti i pod najnevinijom maskom. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i da upremo prstom na svaki od njegovih primjera svakog dana, na svakom mjestu na svijetu. Sloboda i oslobođenje zadaci su kojima nikada nema kraja.
LUN1 @ 13:37 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 24, 2008
Fašizam se može vratiti i pod najnevinijom maskom. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i da upremo prstom na svaki od njegovih primjera svakog dana.


Nastavak na jučerašnji blog:
Umberto Eco  (književnik):
4. Fašizam je nastao iz individualne ili socijalne frustracije. Stoga je tipičnim obiljžjima povjesnog fašizma pripadao apel frustriranoj srednjoj klasi, klasi koja je trpjela ekonomsku krizu ili osjećaj političkog poniženja. U naše vrijeme, kada su stari "proleteri" postali malograđani, fašizam sutrašnjice naći će svoju publiku u toj novoj većini.

5. Ljudima koji osjećaju da im je otet njihov vlastiti socijalni identitet fašizam dodjeljuje kao jedinu privilegiju da su rođeni u istoj zemlji.To je izvor nacionalizma. Osim toga, jedna nacija dolazi do svog identiteta samo preko svojih neprijatelja. Stoga, u korjenima fašističke psihologije, leži opsesija zavjerom, najbolje je, međunarodnom zavjerom. Sljedbenici se moraju osjećati opkoljenima. Toj zavjeri najlakše je doskočiti pozivom na mržnju prema strancima. Ali zavjera mora takođe doći iznutra: Židovi su obično najbolji cilj jer imaju tu prednost da su istovremeno i unutra i izvana. U SAD prominentna instanca opsesije zavjerom može se naći u "The New world Order", Peta Robertsona, ali ima i mnogo drugih.

6. Sljedbenici se moraju osjećati poniženima očiglednim bogatstvom i moći svojih neprijatelja. Kad sam bio mladić naučili su me da mislim o Englezima kao narodu sa pet obroka. Oni su jeli češće od siromašnih, a i umjerenih Italijana. Židovi su bogati i pomažu jedni drugima putem tajnih mreža uzajamne podrške. Sljedbenici moraju, međutim, također biti uvjereni da mogu pobijediti svoje neprijatelje. Tako, neprestanim mjenjanjem retoričkog žarišta neprijatelji su istovremeno prejaki i preslabi. Fašističke vlade osuđene su na to da gube ratove jer su nesposobne da ispravno procjene neprijatelja.

7. U Fašizmu ne postoji borba za život, naprotiv, život se živi samo zbog borbe. Zbog toga, pacifizam je kolaboracija sa neprijateljem. On je loš, jer život je stalna borba. To vodi Armagedonovom kompleksu. Kako neprijatelji moraju da budu pobijeđeni, nužna je jedna odlučujuća bitka nakon koje će pokret zavladati svijetom. Takvo "konačno rješenje" implicira iznova jedno razdoblje mira, novo zlatno doba, što protivrječi načelu neprestanog rata. Nijednom fašističkom vođi nikada nije pošlo za rukom da riješi taj problem  

Nastavak slijedi::
LUN1 @ 14:29 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 23, 2008
Da se razbije  ljetna fjaka :

 Fašizam se može vratiti i pod najnevinijom maskom. Naša je dužnost da ga razotkrijemo i da upremo prstom na svaki od njegovih primjera svakog dana


Umberto Eco  (književnik)
Zlo u 11 točaka

U korijenima fašističke psihologije leži opsesija zavjerom, ili još bolje, međunarodnom zavjerom. Ali zavjera mora takođe doći iznutra. Fašističke vlade osuđene su na to da gube ratove jer su nesposobne da ispravno procijene neprijatelja. U fašizmu ne postoji borba za život, naprotiv, život se živi samo zbog borbe. Zbog toga, pacifizam je kolaboracija sa neprijateljem. Građani se pozivaju samo kada treba odigrati ulogu naroda.1.  Prvo obilježje fašizma je kult tradicije a tradicionalizam implicira odbacivanje moderne. Sljedbenici tehnologije su kako fašisti tako i nacisti, dok je tradicionalistički mislioci obično odbacuju kao negaciju tradicionalnih duhovnih vrijednosti. Međutim, iako je nacizam bio ponosan na svoja industrijska dostignuća, njegov modernizam je ležao tek na površini jedne ideologije koja se temeljila na krvi i tlu. Odbijanje modernog svijeta kamufliralo se kao odbijanje kapitalističkog načina života, ali u prvom redu radilo se o odbijanju duha iz 1789. g. (1776. g. naravno). Prosvijećenost, vijek uma, važi kao početak modernog izopačenja. U tom smislu, fašizam se može definirati kao iracionalizam.

2. Iracionalizam je, također, ovisan o kultu akcije zbog akcije. Akcija mora uspjeti prije mišljenja ili u potpunosti bez mišljenja. Otud kultura postaje sumnjiva čim se identificira sa kritičkim stavovima. Nepovjerenje prema svjetu intelekta uvjek je bio simptom fašizma, od Geringovog otvorenog stava: "Kada čujem riječ kultura uhvatim  se za pištolj", do česte upotrebe izraza kao što su "degeneriranini intelektualci", "jajoglavci", "jalovi snobovi", "sveučilišta su  gnijezda crvenih". Službeni fašistički intelektualci uglavnom su bili angaržirani u napadanju moderne kulture i liberalne inteligencije zbog izdaje tradicionalnih vrijednosti.
Nikakva se sinkretistička vjera ne može oduprijeti analitičkoj kritici. Kritički duh provodi razlikovanja. U modernoj kulturi naučna zajednica hvali neslaganje kao nešto korisno za obogaćivanje znanja. Za fašizam neslaganje je izdaja.

3. Uostalom, razlike u mišljenju znak su raznolikosti. Fašizam raste i traži podršku tako što izrabljuje i naoštrava prirodni strah od različitog. Prvi apel jednog fašističkog ili predfašističkog pokreta usmjeren je protiv došljaka. Tako je fašizam po definiciji rasistički.

Nastavak slijedi:

LUN1 @ 19:49 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 22, 2008
Mali Iž, živopisna lučica, pogled na otok Ugljan..

Moja fotka:

LUN1 @ 22:36 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 21, 2008
Kaići..i ribar....odraz u moru!!!!

Moja fotka:

LUN1 @ 21:41 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 20, 2008
V  e  l   e   b  i  t   uvjek ostavlja na mene  neodoljiv i zapanjujući dojam!  Zanosan i očaravajući  istodobno...

Moja fotka:


LUN1 @ 16:19 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 17, 2008
           Kažu da svaki dan moramo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu radi  kalija.
       Također i naranču zbog vitamina C ... I obavezno popiti jednu šalicu zelenog čaja (bez šecera za prevenciju dijabetesa) za smanjenje masnoće u krvi...
Svakoga dana moramo popiti dvije litre vode (da, i poslije je ispišati, što udvostručuje vrijeme koje smo do sada provodili u WC-u) Svakoga dana treba uzeti barem jedan Bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje nitko ne zna šta su točno, ali ako se ne opskrbiš sa barem milijun i pol tih bakterija, vidjećeš vraga...
      Svakoga dana jedan aspirin, za prevenciju infarkta, i jedna čaša crnog vina, takoder protiv infarkta. I jednu čašu bijelog, za živcani sustav...I jednu cašu pive, ne mogu se sjetiti za šta...Ako ih popiješ odjednom, medutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, nećeš ni primijetiti...
Svakoga dana treba jesti balastne tvari. Mnogo, mnogo, gomilu balastnih tvari, dok ne posereš govno veličine pulovera.
Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smiješ zaboraviti žvakati svaki zalogaj 15 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati...
   E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako  zube treba oprati i poslije jabuke, poslije bioaktiva, poslije banana, poslije balastnih tvari...I tako sve dok imaš zube u ustima, s tim da ne zaboraviš zubni konac, masažu desni i ispiranje vodicom za usta...Bilo bi dobro urediti kupaonicu, možda staviti unutra CD player ili TV, jer s obzirom na vodu, balastne tvari i zube, provest ćeš puno, puno vremena unutra...
Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21.
Ostaje ti 3 sata, ako nije gužva u prometu. Prema statistikama, TV se gleda prosječno 3 sata dnevno. Sada se to više ne može, jer svakoga dana treba hodati najmanje pola sata (savjet: nakon 15 min kreni natrag jer ako ne, pola sata postaje cijeli sat). Treba njegovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih održavati svakodnevno. Pretpostavljam i kada ideš na put...
       Između ostalog, moraš ostati informiran, i čitati barem dvije dnevne i nekoliko tjednih novina, da bi imao kritički stav..
Seksati se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena... Da ne govorimo o tantričkom seksu.
Treba imati vremena i za dodir s prirodom, pranje poda-suđa-veša, da ne govorimo o tome što sve treba ako imaš kućnog ljubimca ili djecu...
       Računica kaže da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogućnost koja se nameće je raditi nekoliko stvari istovremeno:
Npr: tuširaj se hladnom vodom i drži usta otvorena > - tako ćeš popiti 2 litre vode. Dok izlaziš iz kupatila s četkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj (tantrički) s partnerom koji istovremeno gleda TV i čita novine dok ti pereš pod.
Ostala ti je jedna ruka slobodna? Nazovi prijatelje! I rodbinu! Popij vino (nakon razgovora s rodbinom će ti trebati) Uuuuuuf!
No, ako ti je ostalo dvije slobodne minute, pošalji ovu poruku svojim prijateljima (koje treba paziti kao biljke) dok jedeš žlicu meda, koja je vrlo korisna.
Sada te pozdravljam, jer između jabuke, jogurta, pive, prve litre vode i trećeg obroka s dnevnom dozom balastnom tvari, ne znam vi še šta trebam, ali moram hitno u WC.
Ušićarit ću par minuta istovremeno perući zube...

LUN1 @ 15:16 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 14, 2008
Ovih dana posjetio sam Općinski sud, Zemljišno knjižni odjel. Iznenadilo me što nisam morao dugo čekati. Ljubezni sližbenici, mladi za kompjuterima. Tražim  Vlasnički list, i zamislite za par sekundi ga dobijem. Izgleda krenulo je i kod nas nešto nabolje....Za svaku   pohvalu.  
U hodniku naiđem na lijepu brošuru u kojoj lijepo piše kako i na koji način doći do podataka o nekretninama , kako upisati nekretninu i tako dalje... 
Zgdono , bar se neću morati za svaku sitnicu obraćati Advokatima- gulikožama...
Sve što vam treba u vezi nekretnina možete naći na :

 www.uredjenazemlja.hr
LUN1 @ 15:27 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 13, 2008
Naši najbolji...!!!!!!!!

Hrvatski informatičari zlatni i srebrni
 
 
Goran Žužić, učenik 5. gimnazije iz Zagreba dobio je zlatnu medalju na 15. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Drezdenu, a Ivo Sluganović, iz iste škole srebrnu medalju.
 

Srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in Informatics - CEOI), jedno je od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja za srednjoškolske učenike, a ove se godine održala od 6. do 12. srpnja u Dresdenu, glavnom gradu njemačke savezne države Saske.


LUN1 @ 20:36 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
subota, srpanj 12, 2008

Podvala , na gradilištu se ništa ne radi....a rokovi cure..dokle..?????????
LUN1 @ 22:08 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
petak, srpanj 11, 2008
Strah od zmija star je koliko i čovječanstvo. Posebno kod nas u ljetnim mjesecima . Zašto je to tako? Odgovor leži u psihologiji  ljudi i obiteljskom odgoju.
Kao i sve druge životinje, tako i zmije izbjegavaju ljude i nikad neće napasti ukoliko  se ne osjećaju ugroženim. Zar  mi sami ne napadamo u trenutku kad smo ugroženi? 
Osim toga ljudi ne jedu glodavce i kukce, dok nam zmije na taj  pomažu održavanje prirodne ravnoteže i na kraju  , pomažu nama ljudima, posebno poljoprivrednicima koji će prvi posegnuti za zmijom, a da prije toga bar malo razmisle o tome koliko  im koristi donose.Zmije kod nas nisu dobrodošle, proći će mnogo vremena, dok ljudi ne shvate koje koristi imaju od njih.
Kod nas su sve vrste zmija  zaštićene  zakonom i zabranjeno je  svako uznemiravanje, diranje, i na koncu ubijanje.
Ako se nađemo oči u oči sa bilo kojom zmijom dovoljno će biti  potjerati je bukom odnosno vibracijom.....

LUN1 @ 16:41 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 10, 2008
Simptomi i posljedice djelovanja zmijskog otrova......
Nakon  5 - 10 minuta od ugriza pojavljuje se oteklina na mjestu ugriza, koja se vrlo brzo širi, posebno ukoliko osoba ne miruje, tako da može zahvatiti cijeli ugriženi dio ruke ili noge.
Mjesto ugriza je napeto, sjajno i vrlo bolno na dodir. Uz to se mogu pojaviti i mjehurići ispunjeni tekućinom koja može biti pomješana s krvlju. Sve ove znakove (simptome ) prati jaka bol koja se širi s mjesta ugriza  na ostale djelove tijela. Uz to se  može javiti opća slabost,  povraćanje, pretjerano znojenje,  grčevi te i gubitak svjesti. Otrovi nekih zmija sprečavaju gušenje krvi što dovodi do unutarnjeg krvarenja.


LUN1 @ 15:22 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 9, 2008
Što učiniti ukoliko nas  ugrize zmija?Prva pomoć je jednostavna,  nesmije se paničariti. Na mjestu ugriza vide se dvije ranice od zmijskih zuba. Ponekad postoji samo jedna ranica. Sam ugriz  ne znači
da je zmija ubrizgala otrov. Čak u 22% dokazanih ugriza  zmije nema znakova otrovanja. 
Znakovi otrovanja: vrtoglavica, mučnina i povraćanje, bol i oteklina na mjestu ugriza, otok limfnih čvorova u preponi kod ugriza u nogu ili ispod pazuha kod ugriza u ruku te šok. Svi znakovi ne moraju biti izraženi.Ugrožena  osoba mora mirovati.  Potrebno je imobilizirati nogu ili ruku ovisno  o  rani od ugriza. Na taj ćemo način spriječiti širenje otrova po organizmu. Ugroženu osobu je potrebno što brže otpremiti u ambulantu ili bolnicu radi primitka protuotrova.
Rana ugriza   nesmije se podvezivati, zarezivati,  isisavati niti oblagati ledom.
LUN1 @ 21:31 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 8, 2008
Dolaskom vrućih ljetnih dana , zmije  kao  i ljudi, izlaze i uživaju na  suncu. Za to vrijeme  većina lčjudi gleda u strahu  pri samoj pomisli na susret  sa zmijom. Naše nepoštivanje prirode i prirodnih zakona, vidljiv je i u našem odnosu prema ovim životinjama. Svaki susret  uvjek završi tragično po zmije, a većini ljudi nije poznato da su sve vrste korisne, uz to i zaštićene, čije uništavanje sa sobom povlači zakonske posljedice.

nešto više o zmijama pogledaj:
http://www.zh.zadweb.biz.hr/
LUN1 @ 21:15 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 7, 2008
Zanimljivi komentari na temu Siromaštvo... čitaj i uživaj na besplatnoj sunčevoj energiji...u hladovini negdje uz more ili rijeku...

13.6.2008 21:02:08 | kljujuc
i opet mrswindsor....

ako misliš na boga....piši kući propalo...;-)

ako misliš na naše sudstvo....piši kući propalo...;-)

neke stvari se rješavaju sad ili nikad....
13.6.2008 18:40:15 | mrswindsor
Emocionalno siromaštvo je najveće. Od toga trpe oni koji drugoga u propast guraju. Doći će i njima računi na naplatu, kadtad!
11.6.2008 23:28:58 | heavy-metal
Eh, proleteri su opet dno dnanova društva...
11.6.2008 21:35:21 | ogimen55
kada sa riječi pređu na djela
kada si nakupuju satove i odijela
kada si skockaju jahte i vile
- onda će nas začuđeno pitati
a gdje ste pak vi budale bile...
11.6.2008 19:25:47 | cvrkut
Nikada vlast nije bilo briga za siromašne.Daju im kilo kobasice kada dođu izbori,a kasnije ih prepuste njihovom siromaštvu.
11.6.2008 18:39:17 | swirl
BTW odgovornost i volju političkih "elita" do sada baš i nismo vidjeli
10.6.2008 18:22:26 | heavy-metal
Eh, proleteri su opet dno dnanova društva...
10.6.2008 15:53:49 | borba
slažem se... nadodat ću da će prema svjetskim trendovima svaki 3. čovjek u svijetu oboliti od nekog oblika maligne bolesti. Spoji bolest i siromaštvo = šta čeka našu djecu??? Neću ni pomisliti. Vrijeme je da se dignemo, da pustimo glas!
10.6.2008 14:37:15 | Pjega
brigo moj aprijeđi na drugoga
8.6.2008 16:50:47 | heavy-metal
ZAKLJUČAK: Nekad se dobro jelo...
7.6.2008 12:28:34 | cvrkut
Fotka je odlična,a uzalud prizivaš Vladu.Koga će udariti nego jadnike.Oni bogati se nikada nisu dali "udarati" inače ne bi bili bogati.
6.6.2008 21:08:13 | kljujuc
e sad mrswindsor...
caka je u tome..... koliko naša država cijeni čovjeka ;-)
pošto znamo koliko ga cijeni....toliko i cijeni njegov rad....;-)5.6.2008 23:16:52 | mrswindsor
A kad će se dići cijena ljudskog rada? I kamo to idemo dalje? Dragi Bog znade...
LUN1 @ 16:06 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 6, 2008
Mladiću 25 dana zatvora zbog ustaške kape na Thompsonovom koncertu . 
Ovu vjest sam pročitao u starim novinama. Zar je to moguće da se kažnjavaju ljudi koji se kite sa ustaškim simbolima. Da smo i to dočekali...Vrijeme je da se primjenjuju naši zakoni.......
Treba tim mladim ljudima objasniti da je ustaštvo i NDH nešto najgore što se moglo desiti  nama Hrvatima u  2. svj. ratu..... 


Mediji , škole, crkve i vlast bi se morali više  pozabaviti narodno oslobodilačkoj borbi (NOB-i) naših naroda. 
Jedan dio braniteljskih udruga iz domovinskog rata sa prijezirom gleda na našu slavnu antifašističku prošlost.LUN1 @ 20:01 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
subota, srpanj 5, 2008
Banski dvori ( Sanaderovi ).....
U ovoj zgradi kroji se naša zbilja....pad standarda , a oni ne mare za to....

LUN1 @ 22:55 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 3, 2008
Pravila lijepog online ponašanja:

Pravila bontona pomoći će novim i uplašenim korisnicima interneta  da izbjegnu moguće napade zlonamjernika na internetskim stranicama.
1.  Najvažnije pravilo je da se prisnije i intimnije poruke ne šalju strancima o kojima ništa neznamo.
2.  Valja pričekati barem 24 sata prije nego što se novog prijatelja ili prijateljicu uvrsti na svoju listu prijatelja.
3.  Važne  svečanosti rođendan ili vjenčanja nisu samo "virtualne". To znači da se ne smije zaboraviti prijateljima poslati pozivnice pismeno poštom ili ih pozvati  usmeno.
4.  Prije objave fotografije na kojoj je vaš prijatelj morate ga obavezno upitati za dopuštenje.
5.  Dobro je znati kako se može desiti da vaša objavljena fotografija, pogotovo ako vas prikazuje u neobičnim pozama, završi na stranicama nekih novina. Stoga pazite što objavljujete na internetu.

  (Preneseno iz engleskog vodiča za bonton Debrett)
LUN1 @ 15:30 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 2, 2008
Imam stari kompjuter, prava kanta. Nekad je to bio najbolji  stroj, točno prije 10 godina. A danas ...., služi , ipak bi volio  prenosivi . Kako doći do njega? Neki su uspjeli postati blog mjeseca i dobiše  lijepi poklon . Trudiću se ,  nadam se .......da ću uspjeti...
LUN1 @ 22:14 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 1, 2008
Danas je 1. 07. 2008. Prošlo je već pola godine. Idu dani, kao da je jučer bila Nova godina. 
Nogometno ludilo je za nama. 
Od danas imamo novu cijenu el. energije. Ljeto je, grije nas sunce i ne razmišljamo o poskupljenju. 
Šteta što nisu svake godine izbori, vjerojatno onda nebi bilo nikakvih poskupljenja.  
Sjećate se kako je  Sanader prošle godine rezolutno odbio  poskupljenje svih energenata, čvrsto brani cijenu benzina i obećavao brda i doline.  Oni sebi povećali plaće ,  a vi ostali snađite se.
Tako  je to  moj narode
.....IDEMO DALJE!!!!!!

P.s.

Cvjet  tikvice iz mojeg vrta.

                  
LUN1 @ 15:47 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
POSEBNI LINKOVI
Nema zapisa.