ZAGREB - Javnost je s time na svom blogu upoznao BBC-jev urednik Mark Mardell nakon konferencije za novinare, održane poslije sastanka ministara vanjskih poslova EU u Portugalu. Mardell za BBC prati odnose u Europi.

'Ministar se gurkao sa svojim kolegama i sugerirao im da želi bliže bilateralne odnose s hrvatskom ministricom', piše novinar BBC-ja, interpretirajući to kao dobru vijest za državu koja se nada ući u EU.

Ministrica vanjskih poslova danas je pretpostavila da je novinar BBC-ja nešto krivo prenio i neprimjereno interpretirao.

'To mi smeta jer sam sa svim ministricama i ministrima vanjskih poslova u EU u vrlo dobrim i prijateljskim odnosima. Naši su odnosi kolegijalni i prijateljski i nema mjesta gledanju na njih iz prizme muško-ženskih odnosa', izjavila je danas ministrica novinarima Jutarnjeg lista.

Međutim, novinari su zapazili da su prije zajedničkog ručka snimatelji potrčali za njom kako bi je fotografirali s ministrom vanjskih poslova Makedonije Antonijom Milošoskim, s kojim se ministrica najviše družila. No ministar o čijoj navodnoj indiskreciji piše novinar BBC-ja dolazi iz jedne od zemalja osnivačica EU.