SVAŠTARA
NEZAPOSLENI
Uvod
  • Zahvaljujem na posjeti , ujedno želim da ostavite komentar, neće biti cenzuriran ili obrisan ma kakav on bio. Hvala na strpljenju.
Blog - rujan 2009
srijeda, rujan 30, 2009
Pozdrav suncu:
LUN1 @ 22:26 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 28, 2009
Pogled iz mog maslinika:
LUN1 @ 22:18 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 27, 2009
Sumrak..................
LUN1 @ 21:36 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
subota, rujan 26, 2009
Napad , napad na Index portal..Zašto? Kome smeta najbolji portal u RH?To sigurno rade opaki momci dirigirani iz nekog centra moći.. 
Nedajte ljudi da nam unište jedini pravi portal na kojemu možemo slobodno izreći što mislimo.
Držim vam fige da uspijete...u borbi protiv nemilosrdnih pirata...
LUN1 @ 21:54 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 23, 2009
Rajčica

Moja fotka:
Rajčica u mom vrtuLUN1 @ 21:16 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
utorak, rujan 22, 2009
MALO ŠALE NEĆE ŠKODIT!

Šalje:

Zbunjeni Narod

U masi b.b.

Republika HrvatskaPrima:

Maršal Josip Broz Tito

Kuća cvijeća b.b.

11000 Beograd

Predmet: apel - vrati se, vrati se

Datum: 24. Kolovoza 2009Dragi naš predsjedniče dobar Vam dan!Nadamo se da ste dobro i da raspolažete sa obiljem slobodnog vremena. Zadnji put kada sam Vam pisao bili ste u bolnici u Ljubljani. Još ste imali obje noge, a i mediji su govorili da Vam je sve bolje i bolje.

Drugarica učiteljica koju smo naprasno nakon rata morali zvati samo učiteljica nam je govorila da ste vi tvrd orah i da Vam ne može nitko ništa, ni istok, ni zapad, pa ni šećerna bolest, ni Staljin, a ni starost.

Druže Tito, situacija u zemlji je složena. Neprijatelj nikad ne spava, a jedino ga možemo prepoznat po podočnjacima, a samo kada nas gleda u oči, a lažu nas i gledaju u oči.Ako smijemo na Ti, Druže Tito, smatram da si nas zajebao kada si pošao ali nisi ni jedini. Eno otišao onaj što nije ni tvoja slika i prilika Ivo Sanader ali razlika je što je on pošao nakon krize, a ti prije krize.Žao mi je što te opterećujem u 117. godini života ali Tito samo da znaš da nije vrijeme za zajebavanje i uživanje u penziji. Želimo da se vratiš i da preuzmeš Vladu jerbo je danas važniji premijer od predsjednika, a predsjednik ne možeš biti jer je tvoja rezidencija na Briunima zauzeta, Stipe je tamo.Drugarica Jadranka nas je ubila zadnjih dana u pojam. To ti je ona žena što je na radiju bila spiker. I ona se rastavljalja 100 puta baš kao i ti. I ova se zadnjih godina, baš kao i ti Druže bavila braniteljima, ona dragovoljcima, a ti partizanima. U svojim pedesetim godinama ima više sjedih nego ti prvih 120 godina života, a digla nam je i porez i davanja za 6%.Ne znam da li su te zvali iz kadrovske, ali planiraju ti prodat brodogradilište Kral jevicu (ono gdje si ti prvo radio) i ostala brodogradilišta nekom Končaru ili Zepteru. Tvoj Mercedes je u Makedoniji, neki seljak ide u polje sa njim, a uglavnom ti se prodaje sve što si ti teškom mukom otpisivao dugove na skupovima nesvrstanih ili praveći se da uživaš sa raznoraznim ljudima iz zemalja država sa novcem. Galeb je u Rijeci, još ga nisu popravili i ne znam da li ti je došao račun za vez u Rijeci.Vrhovni naš komadantu, vrati se i dati ćemo ti slijedeće:- BMW 7 (bolji od Mercedesa iz 79') blindiran. Rega će ti biti ZG1892JB

- 20.000,00 Kn netto + dodaci u 10 nadzornih odbora cca 40.000,00 Kn

- 20 dobrih satova što je ovaj predzadnji greškom ostavio u svojoj ladici

- Doris Lambaša će ti biti nova dvadeset i osma žena po redu

- Evo obećavam da ću ti ja nosit štafetu i da ću ti Hajduk dovest na minimalno 4 poziciju na listi HNL-a jebiga bolje od ovoga ne moguOstaviti ću ti i Luku Bebića tako da imaš svoju generaciju da čavrljate o sporednim stvarima, maslinama, dobrome vinu i mandarinama. Što se lova tiće, znam da voliš lov, vidi sa Šeksom tko je u HDZ-u na listi za odstrel, pa udari negdje u šumi po njima.Molim te javi mi se što prije, pošalji mi radnu knjižicu. Prijaviti ćemo ti boravište u nekoj zoni od posebne državne skrbi da plaćaš manje poreza.

Ako koga trebaš dovesti sa sobom, javi, upraznilo se mjesto u HŽ-u.

Javi kada dolaziš da ti šaljem ChellengerVoli te tvoj Zbunjeni narod

LUN1 @ 12:11 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, rujan 20, 2009
Aleja čempresa:

LUN1 @ 21:58 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 14, 2009


  Kako zadržati plavuši pozornost više od 24 sata?
Napiši na čistom listu papira s obje strane 'okreni'!


   Zove plavuša Croatia Airlines da pita koliko traje let između Zagreba i New Yorka.
Javi se službenica i kaže: 'Samo trenutak...'
Plavuša kaže: 'Hvala', i spusti slušalicu

  Zašta plavuša nosi jogurt oko vrata?
Zato što na jogurtu piše Dukat!

  Plavuša treći put zove konobara: 'Molim vas još jednu kocku šećera.'
'Pa već ste stavili sedam kockica u tu kavu?!'
'Znam, ali sve su mi potonule.

 
Što bi se dogodilo kada bi se naša Vlada iznenada našla u Sahari?
- Prvi dan bi se čudili. Drugi dan bi bio sastanak. Treći dan bi poskupio pijesak.


LUN1 @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
petak, rujan 11, 2009
Ide doktor u obilazak ludnice i u hodniku sretne jednog luđaka kako vuče za sobom konopac. 'Prijatelju, pa zašto vučeš taj konop?' Luđak ga pogleda tužno: 'Pa probao sam gurati, ali ne ide.' 

-   Koja je razlika između automobila i žene?
Nema je, što bolje izgleda to je skuplje održavanje.


-   Sudac opominje ženu koja svjedoči: 'Vi ste naveli lažne godine starosti!'
'Nisu lažne, nego su od ranije!'


-  Zašto plavuša naslanja uho na pod?
Sluša vijesti iz zemlje!
LUN1 @ 22:06 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
srijeda, rujan 9, 2009
Bolje se baviti  vicevima nego očajavati nad izgubljenom tekmom u Engleskoj...

Ime i prezime
Zaustavi policajac plavušu pa joj kaže:
- Dajte mi vaše ime i prezime.
- A kako ću se ja onda zvati????

Pamćenje
- Doktore, primjetio sam da slabije pamtim!
- Od kada?
- Što od kada?

Sreća u nesreći
Što je sreća u nesreći?
- Kad ti žena kaže da imaš najvećeg u zgradi.....

P.S.
Za utjehu ipak su nogomet izmislili Englezi...
LUN1 @ 22:58 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 7, 2009
Danas je počela nastava u školama. Mnogi đaci su bez knjiga. Ministar R.FUKS slavodobitno je obznanio da će se  učenicima tolerirati dolazak na nastvu bez knjiga do kraja devetog mjeseca.Kakva utjeha, svima onima koji nisu u stanju kupiti  knjige...Zaista podlo i neodgovorno od vladajućih...
Gospođo Kosor kako vas nije sram doći u školu na prvi dan nastave i cerekati se cijelom puku LIJEPE NAŠE ? Najprije ste smanjili, onako  male plaće, prosvjetarima pa i đacima ukinuli besplatan prijevoz i obećane besplatne knjige..
Mnogi roditelje, vlada je natjerala na okrutnu odluku da svoju djecu  ispisuju iz škole ...zar smo se za to borili....
Svi vladajući stalno govore kako djeca zaslužuju jednakost i sve najbolje u životu. Svojim potezima , gospodo, upravo pobijate sve te tvrdnje.

Ipak djeca zaslužuju jednakost i šansu za bolji život!
LUN1 @ 21:24 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
subota, rujan 5, 2009
Navala na Patovčak....puno kandidata, puno obećanja! Koga zaokružiti pitanje je sad ...Znam sigurno, koga neću ..To je pomahnitali i frustrirani Hebrang.. Jurčević naručeni povjesničar, čovjek po zadatku koji blati NOB-u i TITA. Neću  trošit riječi na zalutale i opet kažem frustrirane dripce koji misle da su bogom dani da budu Predsjednik LIJEPE NAŠE..
Također neću zaokruži Bandića ako zaista bude na listi. Bandić je dobar gradonačelnik , Ima veliku podršku u Zagrebu, ja sam mu dao glas. Osjećati ću se iznevjerenim kao i velika većina njegovih pristaša, ako se zaista odluči kandidirati za Predsjednika LIJEPE NAŠE..
Bandić treba odraditi svoj mandat do kraja i opravdati povjerenje zagrepčana ..
LUN1 @ 22:32 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, rujan 4, 2009
Jako sam se naljutio prekjučer. Napišem tekst, kliknem:" snimi zapis" i nestane zapis . Ode u šaš moj zaista dobar zapis....Toliko sam bijo ljut, da nisam ni otvorio svoj blog  do večeras...
Danas je težak dan , puno vlage u zraku , puše neki vjetar . Kažu na TV padati će kiša...kolika? Noćas oko ponoći počela je padati  kiša , krupne kapi i to kako mi kažemo 5 kapi u šest reda...Ništa, morao sam zalivati povrće i cvjeće .  Ja vam imam mali vrt ali u njemu ima povrća svake fele ...sad je  berba mahuna, kukumara (krastavaca) imaš još i pomidora(rajčice), tu je i novozelandski špinat koji raste skoro cijele godine, obireš listove i  opet  narastu novi...Imam ja tu i šparoga, artičoka, meksički krastavac, blitvu, salatu, rigu(rikolu)...Onada začinskobilja: komorača, origana, bosiljka, majčine dušice, luka vlasca, ružmarina, lovora, lavande i kadulje....Sve je to na 60 kvadrata vrta . Moja supruga ima svoje cvijeće ..to je posebnoi vrt..A skoro zaboravi napomenuti da imam smokvu,manadarinu, crno rano grožđe i dve stabljike kivija, ove godine imam prvi rod , biće ga ako sve dobro završi oko 15 kila... Masline su mi na otoku..
Svako jutro, nakon jutarnje kavice, koju skuha moja supruga, obiđem sve biljke u vrtu , oberem što je prispilo ...onda lijepo zalijem one biljke koje su na redu, da se "napiju" vodice...U  vrtu obično provedem oko 2 sata..
Odličan počedak za novi dan....

P.s. Danas je Todorić najavio sniženje cijena za tisuću artikala. Ma kakvo sniženje , mi po tim cijenama kupujeme te iste artikle u Kauflandu cijelu godinu. Čak po još nižim cijenama...Da,suncekretovo ulje kupujemo skoro cijele ove godine za manje od 10 KN. Svi  mliječni proizvodi domaće proizvodnje su jeftiniji u Kauflandu ...Sladoledi koji prizvodi Ledo jeftiniji su za 10% u Kauflandovim prodavaonicama od istih u KONZUMU. Vlasnik Leda je Todorić...
Toliko o pojeftinjenju......
LUN1 @ 20:52 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, rujan 1, 2009
Prođe ljeto, dok si trepnuo...Ja se nisam uspio ni okupati u moru ...to je baš tužno. Što se može, ...imao sam  puno obveza . Dugo nije pala kiša na  mojem otoku...Masline su smežurane.Nije bilo kiše u 8 mjesecu , tada je jako potrebna . Važnost je kiše u tome što maslina stvara ulje u tom mjesecu.  Nije bilo kiše, neće biti ni ulja....Prošla godina je također bila bez kiše ....Eto tako vam je to  sa maslinama. 
Sav trud ode  u    .....  ........!
Prošle godine je bila proglašena elementarna nepogoda zbog suše...Čak sam dobio  o oštetu.. i to cijele 92 kune...još jedanput da ponovim devedeset dvije kune.. Zanima  li vas kad je uplaćena,  pred  lokalne izbore......Tako to radi hadezetova vlada....


P.S.
 Prije 70 godina počeo je 2. svjetski rat. nacist su napali Poljsku
Više :
http://www.vecernji.hr/vijesti/poljska-obiljezava-70-godisnjicu-pocetka-drugoga-svjetskog-rata-clanak-10275
LUN1 @ 18:11 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
POSEBNI LINKOVI
Nema zapisa.